Czy można samemu uszczelnić maglownice ponieważ mam wyciek po obu stronach przekłądni kierowniczej? Jeśli nie to gdzie można zregenerować takaprzekłądnie i jak ją zedemontować jakie koszty takiej przekłądni?? Octavia 1 2002 TDI 110KM
grejan, mi padla przekladnia. Chcialem regenerowac ale z tego co widze po ludziach nie ma to sensu. Kupiłem na allegro zamiennik nowy za 650 zł + 35 przesyłka. Magiel ma 24 m-ce gwarancji i podobno trwały.
jesli pewny zamiennik to ok. Radzę uważac tylko na regenerowane - bardzo często regeneracja polega na piaskowaniu obudowy i zmianie uszczelniaczy (nawet jak tłoczysko ma wżery, rdze itp nikt na to nie patrzy i potem po kilku m-cach znowu cieknie)- cena uszczelniaczy do maglownicy to pewnie z 150 zł.
kolego,mogę ci to po skrócie opisać ponieważ również wymieniałem dziś maglownicę,ja za dobry zamiennik VIKA dałem wraz z końcówkami 1450złocisza boli ale trudno,poznaniak chciał za regenerowaną 600+mój magiel czyli na jedno wychodzi,swoją rozłożyłem i się okazało że do wymiany są uszczelniacze bo reszta jest prawie jak nówka,a wiec najlepiej odkręcić całą ławę i opóścić,masz kanał i tu masz duży plus,będzie wygodniej,magiel przykręcony jest do ławy na 4 śruby od dołu na klucz 13 ,ława na klucz 21 ,także miłej zabawy :szeroki_usmiech
Komentarz